1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

Hoe bescherm jezelf van schadelijke stralen van een GSM?

gsm_harm

 

 

 

 

 

 

 

Hoe kunnen we ons bescherming tegen de schade die door mobiele telefoons veroorzaakt worden?

Een mobiele telefoon is tegenwoordig een onmisbare item in ons leven. Echter, zoals we al weten, de mobile telefoons kunnen vanwege de straling ook schade verrichten aan ons lichaam. Daarom dienen we sommige belangrijke onderwerpen in onze achterhoofd houden tijdens het gebruik van mobiele telefoons. Indien we ons hieraan houden, kunnen we de schade die door mobiele telefoons veroorzaakt zijn minimaliseren. Hieronder worden de onderwerpen om ons te beschermen tegen de schade die door mobile telefoons veroorzaakt zijn en waar we echt aandacht aan moeten besteden:

1- Gebruik de mobiele telefoon om te communiceren (waar mogelijk kort en weinig bellen, voor lange zakelijke gesprekken dient een bekabelde telefoon gebruikt te worden).

2 – Sta dichtbij een raam binnen een gebouw en voer het gesprek met de raam er tussen (het signaal van de telefoon en daarmee ook de grootte van de schade zal afnemen ).

3 – Gebieden waar de mobiele telefoon het grootste bereik heeft, dienen gekozen te worden om een gesprek te voeren (inde gebieden waar er een basisstation in de buurt is, zal de telefoon met minder kracht werken waardoor het effect van de straling afneemt). Veel mensen wensen niet dat er een basisstation is in de buurt waar ze wonen. Echter; indien de basisstation ver uit de buurt is, zal de telefoon met grotere kracht moeten werken en zal de straling ons veel meel beïnvloeden. De straling uit een basisstation bij ons in de buurt is minder effectief op ons, zoals bewezen met de metingen.

4 – Mobiele telefoon dient op afstand gehouden te worden tijdens het kiezen van een nummer en tijdens het in stand brengen van de verbinding (dit omdat de telefoon met grotere kracht zal werken tijdens het zoeken naar een basisstation in de buurt. Zo zal de straling iets minder effect op ons hebben).

5 – Mobiele telefoon dient uit de buurt van de ogen, borst, (buik, indien zwanger) en de voortplantingsorganen gehouden te worden en dient niet aan de riem of in de voorzak van de broek gedragen te worden, maar in de achterzak.

6 – Er dienen vooral voor kleine kinderen geen mobiele telefoons aangeschaft te worden. Indien nodig, zorg ervoor dat ze korte gesprekken kunnen voeren uitsluiting voor communicatie.

7 – Er dienen geen mobiele telefoons gebruikt te worden in treinen en autos mits er een dringende situatie is. Desnoods kan er een carkit gebruikt worden (Omdat de telefoon de elektrische golven ontvangen die in de binnenkant van de carrosserie gevormd worden, wordt de straling in de oorgebied versterkt).

8 – Bij het aanschaffen van een nieuwe mobiele telefoon dient er rekening gehouden te worden met de specifieke absorptiewaarde (SAR waarde) en degene met de minste waarde dienen gekozen te worden (Om de Sar waardes van de bekendste merken te zien, klikt u hier)

9 – Mobiele telefoons dienen minimaal op 25 cm afstand van insulinepompen, hart- en gehoorapparaten gebruikt te worden

10 – Mobile telefoon dient naar de oor gebracht te worden nadat er een verbinding is en niet meteen als het afgaat. Daarbij dient de mobiele telefoon niet volledig tegen de oor aangedrukt te worden.

 

Meer info :

http://www.lne.be/themas/milieu-en-gezondheid/documentatie/gsm_straling_LR.pdf

www.who.int/pef-emf

www.health.belgium.be