1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

Hoe gaat iphone batterij langer mee?

batterijGebruikers die een iPhone 6 of een iPhone 6 Plus hebben, zullen dit probleem minder ervaren, omdat deze modellen over een nieuwe batterij beschikken die langer meegaat. Toch is het handig om te weten hoe je de levensduur van je batterij kan verbeteren.

Je wilt zo lang mogelijk met de iPhone-batterij doen en niet halverwege de dag met een lege accu zitten. Met deze tips schakelt u een aantal niet-essentiële nieuwigheden uit en zal uw batterij het opnieuw langer uitzingen.

Tips om de batterijduur te verlengen

Helderheid :

schermverlichting-dimmenHet scherm is dé energieverslinder in je iPhone. Zet de helderheid van het scherm een tandje lager via Instellingen > Helderheid en achtergrond. De helderheidsschuifknop is ook snel te bereiken via het Bedieningspaneel.

 

 

 

 

 

 

Automatische appdownloads:

Zet het uit via Instellingen > itunes en App Stores > Automatische downloads.

 

 Locatiediensten:

Locatiediensten

Locatiediensten

 

Naast het scherm vraagt de GPS-functie in de iPhone een hoop energie, gelukkig gebruiken niet alle applicaties deze functie. Echter is het wel slim om applicaties zoals de kaarten applicatie en Google Maps volledig af te sluiten wanneer je deze niet gebruikt.

Daarnaast kun je via Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen, aangeven welke applicatie wel dan niet deze functie mogen gebruiken.

 

 

Pushmail:

Ben je iemand die meteen reageert op binnenkomende mailtjes? Voor veel mensen is e-mail minder belangrijk geworden omdat ze via WhatsApp in contact staan met vrienden. Hoef je niet steeds op de hoogte te zijn, schakel pushmail dan uit en kies bijvoorbeeld voor elke 15 minuten ophalen via Instellingen > E-mail, contacten, agenda’s > Nieuwe gegevens > Elk kwartier. Hier kun je kiezen om elke 15, 30, 60 of handmatig (bij het openen van de app) te zoeken naar nieuwe berichten.

 

Trillen: 

Staat het geluid uit, dan trilt de iPhone, maar dit kost natuurlijk energie. Ga naar Instellingen > Geluiden > Trillen bij geluid uit om overbodige trillingen uit te schakelen.

 

Facebook en WhatsApp:

Schakel hongerige apps uit, zoals Facebook en WhatsApp.Door apps uit te schakelen, gaat de batterij mogelijk langer mee. Via Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond kun je het ophalen van data bij Facebook uitschakelen. Zet ook de locatievoorzieningen van Facebook uit.

 

Wallpaper: 

Achtergrond

Achtergrond

Het parallax-effect, een soort 3D-effect waardoor de achtergrond van je iPhone, iPad of iPod Touch mee lijkt te bewegen, kan je ook uitschakelen. Kies een stilstaande wallpaper in plaats van een dynamische wallpaper met parallax-effect. Via Instellingen > Achtergrond en helderheid > Kies achtergrond > Stilstaand kies je een stilstaande wallpaper.

 

 

 

 

 

Muziek:

Schakel de equalizer-instellingen van de muziekspeler uit, als je die niet nodig hebt. Ga hiervoor naar Instellingen > Muziek > Equalizer.

 

Siri:

siriSchakel de ‘Houd bij oor’-functie van Siri uit.  Als je Siri altijd activeert via de homeknop, kun je de ‘Houd bij oor’-functie net zo goed uitschakelen.Ga hiervoor naar Instellingen > Siri > Houd bij oor.

 

 

 

 

 

Mobiele data:

Zet mobiele data voor individuele apps uit. Dit doe je via Instellingen > Mobiel netwerk. Veeg met je vinger vanaf de onderrand van het scherm en zet de iPhone in vliegtuigstand.

 

Algemene zorg : 

Naast bovenstaande trucjes is het vooral belangrijk om zorg voor je batterij te dragen. Zorg ervoor dat je iPhone niet voortdurende aan te hoge (+35°) of te lage (-0°) worden blootgesteld. Laat tevens ook éénmaal per maand je batterij volledig leeglopen om vervolgens weer volledig (100%) te worden opgeladen. Hierdoor blijven alle elektronen die aanwezig zijn in de batterij in beweging.