1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

 

Hoe je voorkomt dat je mobiele telefoon wordt gehacked?

Erachter komen dat al je intieme gesprekken, foto’s of berichtjes verstrooid zijn geraakt over het gehele internet, beschikbaar voor iedereen, is niet alleen een schending van je privacy, maar het kan ook schadelijk zijn voor je persoonlijke leven en welzijn. Desondanks dat meerdere politici en beroemdheden slachtoffer zijn geworden van dit soort hackers, heb je nu de kans om jezelf tegen deze hackers te beschermen. Dit artikel bevat voorbereidende informatie die ervoor zorgt dat jij en je geliefden niet het volgende slachtoffer worden van een telefoonfraude schandaal of slachtoffer van privacyschending door hackers.

1.1 Jezelf Beschermen

Neem een beschermende houding aan . Dit gaat niet om paranoia––Het gaat erom dat je je ervan bewust bent dat er soms mensen in je leven zullen zijn die je persoonlijke details proberen te achterhalen met slechte bedoelingen.

phone_hacking_illustration_chris_priestley

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Illustration : Chris Priestley )

 

Gebruik wachtwoorden. Je voelt je misschien veilig met de gedachte dat je nooit iets deelt waarmee iemand een roddel kan beginnen. Maar, het voelt nog steeds als een inbreuk op je privacy als iemand je account hacked, terwijl een wachtwoord die persoon misschien zou hebben tegengehouden. Mensen hacken niet simpelweg je account omdat ze informatie willen. Het gaat meer om de specifieke of vertrouwelijke informatie die je mobiele telefoon bevat; de meeste informatie op je mobiele telefoon is gestuurd door een familielid, vriend, of een kennis. Dit is de informatie waarover we ons zorgen moeten maken als deze in de handen van hackers terecht komt. En natuurlijk is er ook altijd de mogelijkheid dat je financiële informatie word gestolen als je deze informatie deelt via sms.

Deel je wachtwoorden met niemand.

Deel je telefoon wachtwoorden met niemand op je werk of in sociale gelegenheden. Scherm het invoeren van wachtwoorden af in het openbaar.

Sla geen wachtwoorden in je telefoon op.

Sla geen privé data op voor een langere periode in je mobiele telefoon. Als en wanneer hackers je e-mail account innendringen, verlies je waarschijnlijk permanent je data, En zelfs het resetten van je wachtwoord en opnieuw inloggen in je account geeft je geen toegang tot de informatie die je eerder hebt achtergelaten.

 

secure_phone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bewaar een backup-kopie van je belangrijke berichten, bijgesloten bestanden, of foto’s die hebt op je smartphone. Bewaar de backups op je PC, laptop, tablet ezv.

Denk, neem niks vanzelfsprekend aan. Is het potentiële risico van het gestolen worden van je informatie het gemak waard? Stel je het slechtste scenario mogelijk voor en werk terug vanuit dat perspectief. Train jezelf om te stoppen met het gebruiken van je mobiele telefoon voor het bewaren van vertrouwelijke data, en om vertrouwelijke informatie direct na het lezen of na het ergens anders opslaan van je telefoon te verwijderen. Een telefoon zonder enige informatie waarmee je gechanteerd kan worden, of informatie die verkocht kan worden aan de hoogste bieder, is een ongemak als hij word gestolen, geen reputatie bedreigende catastrofe. Denk eerst na, wees geen hersenloze smartphone eigenaar.

1.2 Wachtwoorden versterken

Bescherm je voicemail met een wachtwoord. Hierdoor ben je er zeker van dat kwaadwillende hackers geen privé voicemail berichten van je systeem verwijderen.

password_access

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doorloop de stappen waarvoor je een wachtwoord nodig hebt om je voicemail direct vanaf je telefoon of extern te bereiken. Veel systemen staan voicemail toegang toe vanaf elke telefoon, dit maakt je kwetsbaar voor hackers als je niet alle aspecten met een goed wachtwoord beveiligd.

Veel telefoons komen met een van tevoren ingesteld voicemail wachtwoord (dit is meestal erg makkelijk te raden). Als je telefoon deze functie heeft kun je het beste het wachtwoord veranderen.

Te moeilijk? Ben je de boekjes en gebruiksaanwijzingen van je telefoon kwijt? Bel de telefoonverkoper of je telefoonservice voor hulp.

Kies een moeilijk te raden wachtwoord. Het is misschien wel makkelijker om wachtwoorden zoals je geboortedatum, je telefoonnummer of andere zaken te onthouden. Maar deze wachtwoorden zijn ook veel riskanter.

Vermijd het gebruik van vanzelfsprekende wachtwoorden zoals geboortedata, verjaardagen of opeenvolgende nummers. De eerste woorden die hackers gebruiken zijn de vanzelfsprekende woorden zoals je verjaardag, maar ook de verjaardagen van een familielid of huisdier. Sommige mensen kiezen wachtwoorden zoals “1,2,3,4,5”, omdat ze denken dat hackers dit niet zullen proberen omdat ze dit te vanzelfsprekend vinden. Of, de telefoongebruiker denkt niet dat iemand het de moeite waard vind om zijn of haar telefoon te hacken…

Gebruik geen woorden zoals je moeders naam of de naam van je huisdier. Makkelijk te identificeren namen en woorden kunnen snel gekraakt worden door iedereen die je goed genoeg kent. Alles dat iemand online over je kan lezen (Facebook, LinkedIn, Twitter, forum posts, etc.) zou niet moeten eindigen als een wachtwoord!

Gebruik complexe woordcombinaties die hoofdletters, nummers en symbolen bevatten. Hoe complexer je woordcombinatie, hoe complexer je wachtwoord. Gebruik hoofdletters middenin je wachtwoord, en gebruik ook een obscuur symbool om je wachtwoord nog lastiger te maken.

 

Gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor al je telefoonaccounts. Het gebruiken van verschillende wachtwoorden voor al je accounts kan verwarrend zijn, maar dit is het wel de beste manier om je telefoon te beschermen (en ook je identiteit in het algemeen) .

 

Werk je telefoonwachtwoord zo vaak mogelijk bij. Vergeet niet om vaak je wachtwoord te veranderen om je account of telefoon veilig te houden. Dagelijks je wachtwoord veranderen is niet nodig, maar het is aan te raden om een vaste tijdsperiode te kiezen om je wachtwoord te veranderen.

Maak een wachtwoord bijwerk schema. Of het nou wekelijks, maandelijks of per kwartaal is ligt aan jou, maar maak een plan en volg het. Je kan zelfs in je agenda opschrijven wanneer je je wachtwoord veranderd.

Na het bijwerken van je wachtwoorden schrijf je ze op en bewaar je ze op een veilige plaats, niet in de buurt van je telefoon, handtas of portemonnee en alles dat met je telefoon te maken heeft. Onderhoud geen lijst met wachtwoorden in je dagboek of agenda. Als deze namelijk gestolen word heeft de vinder of dief al je informatie. Schrijf de wachtwoorden op een los stukje papier en bewaar ze in een ongemarkeerd document in je bureaula. Of stop je papiertje in een ongerelateerde map zoals ‘’school’’ of ‘’huisreparaties’’ in het geval dat je bestolen word.

 

1.3 Andere beveiliging

Als je Bluetooth aan heb staan, zorg er dan voor dat je de ‘Discoverable’ modus aan hebt staan. Dit zorgt ervoor dat je smartphone niet gedetecteerd wordt door andere Bluetooth-apparaten in je omgeving. Dit is de standaard instelling op alle nieuwe telefoons.

Installeer mobiele beveiligingssoftware als je telefoon dit ondersteund. Er zijn misschien zelfs gratis opties beschikbaar, dit is afhankelijk van het type telefoon dat je hebt. Bijvoorbeeld, sommige telefoons blokkeren de toegang als ze een tijd ongebruikt zijn geweest. Controleer of je telefoon deze functie heeft. Dit zorgt ervoor dat een dief niet bij je persoonlijke gegevens kan als je telefoon word gestolen.

Er zijn in tegenstelling tot de populaire fabel dat er geen mobiele virussen zijn, wel mobiele virussen. Er zijn bepaalde ‘Malware’ apps die persoonlijke informatie van je telefoon stelen. Mobiele beveiligings-apps controleren je telefoon en waarschuwen je als je zo’n app gedownload hebt. Dit is alleen noodzakelijk als je een android apparaat of gejailbreakte Iphone hebt. Maar wees voorzichtig met downloaden. Download alleen van een vertrouwde verkoper of website en besteed speciale aandacht aan pop-ups en ongevraagde mededelingen die je waarschuwen voor een dreigend probleem. Zoek naar een app die je je telefoon vanaf een afstand laat besturen in het geval dat je telefoon gestolen word. Sommige apps geven je de volledige controle over je telefoon als hij gestolen word, en zorgen ervoor dat je de locatie van je telefoon kan zien, maar ook dat je al je persoonlijke data van je telefoon kan verwijderen.