1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

Vijf manieren om uw dataverbruik te verlagen

Welke apps en diensten zijn grootste boosdoeners als het om uw data-verbruik gaat?

Vroeger gingen de mobiele telefoons allemaal om de minuten; gespreksminuten. Dat was omdat mensen hun mobiele telefoons gebruikten om elkaar te bellen. (Vreemd, niet?) U diende uw gesprekken te beperken of anders ging u lijden onder te hoge kosten.

data_usageOp de dag van vandaag gaat het om de data. Ook al is uw dataplan “onbeperkt,” er zitten altijd haken en ogen aan vast. Nadat u door uw eerste paar gigabytes heen bent, gaat uw high-speed verbinding terug naar een soort dial-up verbinding. (Dat is verschrikkelijk!) En als u een “betaal als je gebruikt”-abonnement zoals Ting heeft, kan een niet geselecteerde data-verbruik u een veel hogere factuur bezorgen.

Wat uw plan ook is, is het altijd verstandig om te besparen op uw data-verbruik. En wat is de makkelijkste manier om dat te doen? Maak verbinding met Wi-Fi waar en wanneer mogelijk. Uiteraard, er zullen een extra paar tikken nodig zijn om te verbinden met een netwerk, laten we zeggen, in een café of luchthaven lounge en dat u denk “het is nergens voor nodig” wanneer uw 4G-verbinding volle bereik heeft.

Afhankelijk van wat u wilt doen met uw telefoon, kan het echter zeker de moeite waard zijn. Hieronder worden de grootste vijf data-verbuikers opgesomd die u wilt vermijden (of op zijn minst wilt verlagen) indien er geen Wi-Fi verbinding beschikbaar is:

1. YouTube uploads

Kunt u niet wachten om die grappige video van uw vriend die van zijn skateboard valt of uw volledig legale Bigfoot aanschouwing te delen? Uploaden op uw eigen risico: Afhankelijk van uw instellingen en verschillende andere factoren, kan elke minuut van een HD-video die u opneemt 200MB zijn.

Dus als u slechts vijf video’s van een minuut per maand uploadt, zal dat een volledige gigabyte betekenen die u gaat verbruiken. Wacht ermee totdat er weer een Wi-Fi verbinding beschikbaar is!

2. Videogesprekken

Stop met het skypen, facetimen en alle andere videogesprekken, indien u wilt besparen op uw data-verbruik. Hoewel de grootte van verbruik afhankelijk van de app die u gebruikt en de resolutie van uw gesprek varieert, kan een Jetsons-stijl telefoontje u tot 3 MB per minuut kosten.

3. Online spelletjes

Maak je geen zorgen Trivia Crack verslaafden! Spellen die om de beurt gespeeld worden zoals deze als en Word with Friends zijn geen zware data-verbruikers. Echter, real-time actie games zoals Asphalt 8 en Modern Combat 5: Blackout zijn een ander verhaal! Ze kunnen naar schatting zo’n 1MB per minuut data verbruiken.

4. Streamen van muziek

Het is zo eenvoudig (en geweldig) als u kunt verbinden met Pandora en Spotify als u bijvoorbeeld in de trein zit na het werk, onderweg naar huis. U heeft geen idee wat het doet met u dataplan.

Wat het doet is het leegzuigen van uw data. Als een muziekservice op 320 Kbps bit rate streamt, betekent dat 2.4 MB aan data-verbruik per minuut, of 115 MB per uur. Ook als u dit slechts een paar keer per week doet, kunt u makkelijk grote hoeveelheden aan data verbruiken. Gelukkig stellen veel mobiele apps u in de gelegenheid om terug te schakelen naar een lagere bitrate; een zeer aangeraden zet als onderweg muziek wilt luisteren.

Pandora is het vermelden waard. Pandora streamt nooit meer dan 64 Kbps op draagbare toestellen, ook als u een aangemeld bent bij Pandora One.

Een andere optie: Downloaden van uw muziek (via Wi-Fi, natuurlijk) voor offline luisteren, indien uw muziekservice het toelaat (en de meeste doen tegenwoordig).

5. Streamen van video

Als het streamen van muziek slecht is, is het streamen van video nog slechter qua data-verbruik. Hoewel het geweldig kan zijn om de volle afleveringen van “Black Mirror” of de populaire YouTube video’s te bekijken als u op de loopband in de sport school bent, streamen kan makkelijk 50 MB per minuut verbruiken aan data.

Dat is volgens Netflix die 3 GB per uur schat voor HD-video. Natuurlijk kunnen en zullen de getallen variëren tussen de verschillende diensten (Hulu, Google Play, iTunes, YouTube, enz.), Maar het is een feit dat het streamen van video de grootste schade brengt aan uw data-abonnement.

Gelukkig kunt u met een beetje vooruit planning uw video’s onderweg bekijken zonder dat u enige data hoeft te verbruiken. Overweeg de diensten zoals PlayLater die u in staat stellen om de gestreamde video’s vanuit Hulu of Netflix op te nemen voor offline kijken op draagbare toestellen. Ook met behulp van een kleine kennis van Youtube apps kunt u uw video’s direct in uw telefoon opnemen zodat u ze later opnieuw kunt kijken waarbij geen verbinding nodig zal zijn.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)

Loading...Loading...